Skip to main content

Ondersteuning bij scholing en talentontwikkeling voor kwetsbare en onbemiddelde jongeren in Pakistan.

This is custom heading element

Tijdens onze bezoeken aan Pakistan kwamen wij vaak talentvolle jongeren tegen voor wie het onderwijs ophield voordat zij hoger onderwijs konden volgen. Veelal moesten zij bijdragen aan het gezinsinkomen door op het land of in een fabriek te werken. Met onze stichting willen wij kinderen en jongeren een duwtje in de rug geven door hun onderwijs en bijkomende kosten te financieren. Het doel van stichting ‘De Pastinaak’ is dan ook ‘Het geven van ondersteuning bij scholing en talentontwikkeling voor kwetsbare en onbemiddelde jongeren in Pakistan’.

Wij, Alex Sheerazi en Frans Werter, hebben diepe, sterke wortels in Pakistan. De vader van Alex is afkomstig uit Pakistan en een groot deel van zijn familie woont in de steden Karachi en Lahore. Ook deed hij het doctoraal onderzoek voor zijn studie culturele antropologie in de Pakistaanse provincie Baluchistan. Frans heeft van 1991 tot 1995 gewoond en gewerkt in Pakistan. Na zijn terugkomst in Nederland deed en doet hij er nog veel projecten en bezoekt het land zo’n drie keer per jaar. De eerste opdracht voor ons toenmalige bedrijf Tr3um Advies was, het kan geen toeval zijn, ook in Pakistan.

We organiseerden toen voor het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken een internationale conferentie over de resultaten van een groot ontwikkelingsprogramma. Na de desastreuze aardbeving van 2005 hebben wij bijgedragen aan de herbouw van scholen in het noorden van Pakistan. In totaal zijn met de lokale organisatie Pakistan Village Development Program (PVDP) 15 schooltjes gebouwd.

Wij hebben nog steeds veel vrienden en familie in Pakistan, hebben mooie herinneringen aan het land en de mensen en doen graag wat terug. Dat willen we op een meer gestructureerde manier dan tot nu toe en daarom hebben wij besloten de stichting ‘De Pastinaak’ op te richten. Het anagram was de scherpe lezer natuurlijk al opgevallen.

Doel

This is custom heading element

Beleidsplan

This is custom heading element

Criteria

Jongeren die in aanmerking komen moeten aan de volgende criteria voldoen:

  • jonger dan 25 jaar
  • afkomstig uit families die geen eigen vermogen hebben
  • beschikken over bewezen talent (bijv. hoge beoordelingen in het basisonderwijs)
  • twee referenties van (voormalige) leerkrachten en/of andere personen die zijn/haar talent kunnen inschatten
  • motivatiebrief van de jongere zelf
  • bij meerdere aanvragen gaat de voorkeur uit naar de ondersteuning van meisjes

This is custom heading element

This is custom heading element

This is custom heading element

Financiering

This is custom heading element

Organisatie

This is custom heading element